Politika zasebnosti

POLITIKA ZASEBNOSTI

Varovanje vaših osebnih podatkov je za naše podjetje izjemnega pomena.

V tem dokumentu so navedene informacije o zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov, ki jih spletna stran www.blanicom.com zbira od vas, kadar obiščete našo spletno stran, kadar kupujete na naši spletni strani ali se naročite na prejemanje naših e-novice.

Upravljavec

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:

BLAŽ JAKLIČ S.P.
BLANICOM, BLAŽ JAKLIČ S.P., SPLETNA TRGOVINA IN DRUGE STORITVE
Gosposvetska cesta 38, 2000 Maribor

Osebni podatki, ki jih obdelujemo

Spletna stran www.blanicom.com izbira različne vrste vaših podatkov:

Kadar obiščete spletno stran in brskate po njej sledimo katere vsebine in preko katere naprave si ogledujete na naši spletni strani.

Kadar pri nas opravite nakup obdelujemo vaše kontaktne podatke ter vaša naročila.

Če uporabljate naše storitve, zbiramo različne vrste vaših podatkov, kot so vaši kontaktni podatki in druge nastavitve. Sledimo temu, kakšne artikle si ogledujete v naši spletni trgovini, preko katere naprave ter katere izmed naših ponudbe, posredovanih preko e-pošte, so vas zanimale. Na podlagi tega izdelujemo dodatne podatke, da bi vam lahko posredovali ponudbe po vaši želji ter da bi lahko v prihodnje našo spletno trgovino in storitve še izboljšali. Če pri nas opravite nakup oziroma si ustvarite račun, obdelujemo tudi ime in priimek, vaša naročila in podatke, ki si jih nastavite na svojem računu.

Obdelujemo naslednje osebne podatke:

Kontaktne podatke, kadar pri na naročite in kupite izdelek; znotraj tega obdelujemo naslednje podatke: vaš spol, ime, priimek, elektronska pošta, telefonska številka, vaš naslov in kontaktni podatki ter naslov za pošiljanje v kolikor je ta drugačen (vezan na drugo osebo ali naslov). V namen izdelave našega produkta pridobimo tudi ime osebe, ki ji bo izdelek podarjen. Podlaga za obdelavo teh informacij je pogodba, ki smo jo sklenili z vami ob nakupu.

Kadar se naročite na prejemanje e-novic, obdelujemo, katere izmed naših ponudb, posredovanih preko e-pošte, so vas zanimale. Na podlagi teh podatkov prilagajamo svojo ponudbo, da bi ta bila čim bližje vašim željam ter da lahko našo spletno trgovino in storitve še izboljšamo. Podlaga za obdelavo teh informacij je pogodba, ki smo jo sklenili z vami ob nakupu.

Zbiramo podatke o vaših naročilih, ki obsegajo predvsem podatke o naročenih artiklih in načinu plačila, vključno s številko bančnega računa, ter podatke o reklamacijah;

Zbiramo podatke o vaših spletnih navadah, predvsem podatke o artiklih in storitvah, ki jih iščete, povezavah, na katere klikate, načinu iskanja in pomikanja po naši spletni strani in podatke o napravah, s katerih dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega ter podatke, pridobljene iz piškotkov in podobnih tehnologij za prepoznavanje naprav;

Podatke o vašem vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki vam jih pošiljamo, predvsem čas, potreben za odprtje sporočila in podatke o napravah s katerih dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega;

Izpeljane podatke, med katere sodijo osebni podatki, pridobljeni iz vaših nastavitev, podatki o artiklih, ki jih pri nas kupite, podatki o vaših spletnih navadah in vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki vam jih pošiljamo; gre predvsem za podatke o spolu, starosti, finančnih razmerah, potrošniških navadah in odnosu do različnih artiklov in storitev;

Podlaga za obdelavo teh informacij je pogodba, ki smo jo sklenili z vami ob nakupu.

Način zbiranja osebnih podatkov

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek, e-mail, naslov in podobno) nam posredujete sami z nakupom. Podatke o vaših spletnih navadah, vedenju na naši spletni strani in ob branju naših sporočil spremljamo s pomočjo piškotkov (več), analitike spletne platforme WordPress in analitike podjetja Google, Facebook, Inc. in Instagram.

Razkritje osebnih podatkov

Nekatere vaše podatke je potrebno deliti z drugimi podjetji:

Google Analytics z anonimiziranimi IP naslovi (Google Inc.) – Google Analytics je spletna storitev za analizo obiskovalcev spletnih strani, ki jo omogoča podjetje Google Inc. (“Google”). Google uporablja zbrane podatke za sledenje in analizo uporabe naše spletne strani, za pripravo poročil o uporabi naše spletne strani in jih deli z drugimi Google storitvami.

WPForms  – s pomočjo WPForms je ustvarjen obrazec za povpraševanje/kontaktni obrazec. WPForms analizira podatke, ki jih preko obrazca izpolnite in pošljete na v vednost.

Facebook in Facebook Messenger (Facebook, Inc.)  uporabljamo za pogovor z obiskovalci spletne strani.

Podlaga za obdelavo teh informacij je pogodba, ki smo jo sklenili z vami ob nakupu ali pošiljanju obrazca.

Varnost osebnih podatkov

Varnost osebnih podatkov zagotavljamo z visokimi varnostnimi standardi in vzpostavljenimi postopki, ki zagotavljajo, da vaši podatki ne bodo izgubljeni, spremenjeni, uporabljeni ali razkriti brez avtorizacije. Dostop do osebnih podatkov imajo le zaposleni in partnerska podjetja, ki izkažejo poslovno potrebo po dostopu do podatkov. Podatke lahko uporabljajo le v okviru dogovorjenih procesov.

Če kljub temu pride do vdora ali podobnega dogodka, ob katerem so lahko razkriti osebni podatki, vas bomo o tem obvestili in obvestili tudi nadzorne inštitucije.

Hranjenje podatkov

Vašo osebni podatki so pri nas hranjeni le toliko časa, dokler jih potrebujemo za izpeljavo naročila, in zadostitvi pravnih, računovodskih in drugim poročilom, ki so od podjetnika zahtevana.

Zakonodaja nas zavezuje, da podatke o naročilih, ki med drugim vključujejo kontaktne informacije, način plačila in podatke o transakciji hranimo do 5 let.

Nekatere vaše podatke lahko brez obvestila naredimo anonimne in jih uporabljamo v statistične namene.

Kakšne so vaše pravice?

Glede vaših osebnih podatki imate določene pravice, ki vključujejo pravico do dostopa, pregleda, izbrisa in omejitve obdelave, prenosa, ugovora in pritožbe.

Te pravice vključujejo:

Pravica do seznanitve z osebnimi podatki, ki jih hranimo ter na kak način jih obdelujemo, pridobivamo in posredujemo.

Pravica do popravka, v kolikor opazite, da so osebni podatki, ki jih o vas hranimo, napačni ali nepopolni, imate pravico, da zahtevate, da popravimo in/ali dopolnimo.

Pravica do izbrisa – V nekaterih primerih imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov.

Pravica do omejitve obdelave podatkov, v nekaterih primerih lahko poleg pravice do izbrisa uveljavite tudi pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov.

Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov.

Pravica do pritožbe –  uveljavitev zgoraj navedenih pravic nikakor ne vpliva na vašo pravico, da vložite pritožbo pri pristojnem organu, v kolikor ste mnenja, da z vašimi osebnimi podatki ne ravnamo v skladu z zakonodajo.

Piškotki

Imate možnost, da v nastavitvah vašega brskalnika izberete možnost, ki zavrne vse piškotke ali vas o rabi teh obvešča. Za delovanje naše spletne strani so nekateri piškotki nujni, nekatere pa uporabljamo za spremljanje vedenja na naši spletni strani. Več o piškotkih si lahko prebere tukaj.

Za podrobnejše informacije ali pojasnila se nam oglasite preko elektronske pošte: info@blanicom.com

Hvala za razumevanje.

Podjetje Blanicom