Pisateljica

KRATKA VSEBINA

Skrivnostna pripoved s ščepcem ljubezni

Tina se po težki ločitvi odloči, da potrebuje nov začetek v svojem življenju, zato se s svojo hčerko preseli na drug konec države, kjer kupi zapuščeno gostišče. Med novim življenjem jo sreča nemalo novih prigod; vse od nove ljubezni, skrivnostne preteklosti kraja, kamor se je preselila, pa vse do vsakdanjih tegob, materinske ljubezni in kriminalnih podvigov. Kam je Tino nova življenjska pot pravzaprav pripeljala?
Je to nov začetek mirnega in udobnega življenja, ali se je morda motila?

Gostišče na robu gozda spremlja tudi ljudska beseda. Roman se začne in konča z ljudsko pesmijo, prav tako so vsa poglavja naslovljena z ljudskim pregovorom. Knjiga vsebuje tudi 16 avtorskih ilustracij, ki popestrijo naslovnico in posamezna poglavja.

AVTORICA

Sem Nikita Jaklič, rojena leta 1991. S svojim možem in muco živim v Mariboru. Odraščala sem v Gornji Radgoni, mestecu v Slovenskih goricah, kamor je umeščena tudi tale pripoved. Po izobrazbi sem profesorica slovenščine in organizatorka poslovanja v gostinstvu in turizmu. Čut in ljubezen do jezika sta me pripeljala do odločitve, da se podam na pisateljsko pot, druga, kulinarično-turistična izobrazba, pa je zgodbi dodala gostišče, ki postane središče dogajanja te skrivnostne pripovedi. Vse življenje sem se rada igrala z besedami, nekaj mojih besedil je bilo objavljenih v zbornikih, kot sta Liter jezika in Blogozija. Pred vami je moj prvi roman in trudila se bom, da boste izpod mojega peresa lahko prebrali še vrsto zanimivih pripovedi.

KOLOFON

NASLOV: Gostišče na robu gozda
AVTORICA: Nikita Jaklič
ILUSTRATORKA: Nikita Jaklič
LEKTORICA: Nikita Jaklič
NOSILKA AVTORSKIH PRAVIC: Nikita Jaklič
ZALOŽBA: BLANICOM, Nikita Jaklič s.p., Maribor
LETO IZIDA IN NATISA: 2022
IZDAJA IN NAKLADA: 1. izdaja, 100
CENA: 19,00 €

NAROČILO KNJIGE

Dostava knjige poteka preko Pošte Slovenija in se doplača 3,00 €.
http://blanicom.com/politika-zasebnosti/